DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
aktualizováno: 26.08.2013 09:11:06 

PARNÍ HRNEC - recepty ...

            Parní hrnec...

Tak už ho mám doma i já   a proto se snažím najít na netu vše užitečné, co by se mi hodilo, abych ho jak se patří využila v domácnosti.

Mám značku Tefal - Stream Cuisine Ultra - Compact a jsem s ním nad míru spokojená  

Na téhle stránce se s Váma milé kuchařinky podělím o návody ke správné údržbě, rady a hlavně o recepty, které jsem našla na netu, které jste mi Vy poslali (děkuju  ) nebo které jsem si vymyslela a dají se taky jíst     ...

Čištění a údržba
*K mytí plastových částí jako jsou misky,používejte jen horkou vodu s příměsí saponátu. Některé díly lze také mýt na horním patře myčky na krátký cyklus,avšak jejich časté mytí v myčce může vést ke ztrátě lesku.
*Po každém použití parního hrnce vyprázdněte zásobník s vodou.Naplňte ho teplou vodou se saponátem,po té důkladně omyjte a vytřete utěrkou,ovšem zásobník s topným blokem,nikdy nenamáčejte.
*Po 2-3 měsících se v zásobníku můžou usazovat chemické sloučeniny-vodní kámen.Kámen by se měl odstraňovat pravidelně.
*Postup čištění zásobníku od kamene:
*Naplňte zásobník na vodu octem /bílým vinným,nikoliv tmavým/.
*Zapojte spotřebič,všechny misky by měli být na svých místech. Nastavte čas vaření na 25 minut.Až přístroj vypne,nechte vystydnout a ocet vylijte.Několikrát zásobník vypláchněte studenou vodou a nechte vyschnout.

***NEPOUŽÍVEJTE K ODSTRANĚNÍ KAMENE ŽÁDNÉ CHEMICKÉ LÁTKY,ANI VÝROBKY NA JEHO ODSTRANĚNÍ. POKUD PŘI ČISTĚNÍ ZAČNE OCET KYPĚT A VYLÉVAT SE,ODEBERTE TROCHU OCTA.***

Rady:
*Při vaření knedlíků a bramborového těsta je třeba vymazat nádoby olejem,aby se knedlíky nenalepily na stěny.
*Rýže je velice chutná,když se solí a omastí kouskem másla po uvaření.
* Knedlíky by se měly po uvaření potřít olejem,aby neměly okoralý povrch.
*Aby z masa a potravin neodcházelo moc tekutin,je lepší je solit až po upaření.

Pokud Vás něco zajímá, ptejte se na emailu: kzuzinka@seznam.cz
 

Loading



 

 

*********************************************************************************************************************************

RECEPTY /některé vlastní, jiné stáhlé z netu/

1/ Kuřecí prsíčka < xml:namespace prefix = o />< xml:namespace prefix = o />< xml:namespace prefix = o />< xml:namespace prefix = o />


kuřecí prsíčka na nudličky
bazalka /nebo jiné bylinky/ do nádobky na koření

kuřecí maso nakrájíme na nudličky,do nádobky na koření dáme bazalku,zapneme parní hrnec na 15 minut,v polovině paření maso promícháme a oddělíme od sebe. Až je maso hotové,rozpustíme na pánvi 2PL másla,na kterém pak maso dochutíme kořením /možno přidat cibulku,sojovou omáčku,hořčici,kečup,česnek,kari, nebo zalít smetanou ... krátce prohřejeme a zahustíme Solamylem rozpuštěným ve trošce vody,aby se nám vytvořila omáčka,povaříme minutu
.

 2/ Zapečené těstoviny


200g těstovin
550ml vody
mražená nebo jiná zelenina
uzené kousky masa

Do misky na rýži dáme těstoviny a vodu,kousek másla nebo lžíci oleje. Do dalšího patra dáme uzené nakrájené na kousky a mraženou nebo jinou zeleninu. Paříme 20 minut. Potom těstoviny scedíme,vše smícháme a přidáme vajíčka + mléko,koření,sůl jak jsem zvyklý a těstoviny zapečeme buď v troubě nebo pekárně.

3/ Krůtí prsa se zeleninou a brambory


brambory
mrkvička
brokolice
krůtí prsa

všechno dáme do parního hrnce,a paříme 15 minut,je to 1 porce.Nakonec ochutíme kořením jak jsmE zvyklÍ.Pokud bude surovin větší množství,čas paření je delší
.

***************************************************************************************************************

4/ Rychlé knedlíky


500g polohrubé mouky
sůl
1 vejce
3/4 prášku do pečiva
300ml vody

Všechny suroviny pořádně promícháme, až budeme mít polotuhé těsto. Uděláme dvě šišky a děláme na páře 30 minut. Můžeme dát na kostičky nakrájené housky, nasekanou petrželku nebo pažitku.Po upaření opět potřeme olejem.

 5 /Kynuté ovocné knedlíky II.


250 ml vlaž.mléka /dolít podle potřeby při hnětení/
šp.soli
trochu cukru
2 lžičky Solamylu
1 vejce
1 lžíce rozpušť.másla
500g hrubé mouky
1 a půl lžičky suš.droždí a kousek čerstvého droždí

**********************************************************************************************************************************

6/ Kynuté ovocné knedlíky


250 ml vlažného mléka
špetka soli
trochu cukru
2 vejce
2 lžíce tuku
500g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí

Vykrajujeme lžící kousky, prsty těsto roztáhneme, naplníme, zabalíme a dáme do vařáčku na 15 minut.

7/ Těstoviny se zelím


těstoviny 150g
hlávka zelí
sůl,vegeta ,koření podle své chuti

těstoviny připravené podle receptu na špagety.
do misky na rýži 150g těstovin,zalít 500ml
vody,osolit,přidat olej nebo máslo a pařit 20 minut.
hlávku zelí podusíme na cibulce s trochou oleje,trošku podlijeme vodou,přidáme sůl,vegetu nebo koření dle chuti.
těstoviny scedíme a smícháme se zelím,podáváme jen tak,nebo s jakýmkoliv masem či uzeninou. 

8/ Špagety s máslem


150 g špaget
500 ml studené vody
1 polév. lžíce olivového oleje
sůl
30 g másla

Nalijte studenou vodu, olej, špagety a sůl do rýžové misky. Poduste dvacet minut v pařníku. Osušte. Přidejte máslo, servírujte.

9/ Knedlíky


125 ml mléka
1 vejce
250g hrubé mouky (může být i polohrubá)
1 malá lžička cukru
1 malá lžička soli
1/4 kostky čerstvého droždí

Podle hustoty přidáme buď mléko nebo mouku,těsto zaděláme v pekárně nebo ručně,z této dávky jsou dva malé knedlíky,po vytvarování necháme kynout 10 minut,pak vložíme každý knedlík do vymazané misky z olejem a paříme 20-25 minut,zkusíme špejlí.Aby nebyli knedlíky okorané,po vytáhnutí potřeme olejem.

10/ Kuřecí rizoto


Nakrájíme si kuřecí maso na kostičky,osolíme,dáme do spodní misky,do další misky dáme zeleninu /čerstvou nebo mraženou/ a do misky na rýži,dáme 200g rýže+300ml vody. Zapneme hrnec a paříme cca 30 minut./pak zkusíme rýži,misku ze zeleninou můžeme odebrat.Nakonec vše smícháme a dochutíme kořením.

11/ Pstruh s bramborama


Rozkrojte pstruha a opláchněte jej. Uvnitř okořeňte.Nechte odstát oloupané brambory 15 minut v osolené vodě. Sceďte. Vložte brambory do spodní misky a pstruhy na rošt horní misky. Poduste 22 – 27 minut. Servírujte pstruhy s bramborami. Polijte rozpuštěným máslem.

12/ Slížky z bramborového těsta


Kupované bramborové těsto,uděláme z něj hada,nakrájíme na malé kousky,které poskládáme do vymazaných misek parního hrnce olejem,paříme 15 minut,nakonec omastíme máslem a posypeme mákem s cukrem,nebo tvarohem s cukrem.
z kupovaného bramborového těsta jsou výborné i plněné knedlíky uzeným
**********************************************************************************************************************************

 

13/ Vejce s nivou

 

 

 

 

vejce, niva
sůl,pepř /koření dle chuti/

Skleněné misky vymažeme máslem,rozmícháme vejce s nadrobenou nivou, sůl,pepř a vložíme do parního hrnce. 

**********************************************************************************************************************************

14/ Špenát

 

Mražený špenát necháme trochu povolit a na půl zmrzlý dáme do misky na rýži,přidáme sůl,česnek,trochu mléka a kousek másla a paříme s brambory 25 min. Pak promícháme. Dá se zahustit i jíškou nebo vajíčkem.

**********************************************************************************************************************************

 

15/ Plněné kapustové listy s rajčaty
                     
4 listy kapusty, 250 g klobásového masa, 300 g rajčat, 2 šalotky, 1 lžička olivového oleje, 1 stroužek česneku, sůl a pepř

 

 

 

Opláchněte kapustové listy. Vložte kapustové listy do spodní misky a rajčata do horní misky. Vařte pět minut. Zchlaďte obojí. Rozkrojte klobásu (párek) na 4 kusy a porci vložte do středu každého kapustového listu. Zabalte jako balíček. Vložte plněné kapustové listy na rošt misky s držákem a poduste 20 minut. Oloupejte rajčata, odstraňte zrnka a nasekejte. Do kastrolu nalijte olej a přidejte krájenou šalotku a česnek a poduste. Přidejte rajčata. Ochuťte. Pomalu vařte 10 minut. Podávejte plněné kapustové listy s rajčaty.

*********************************************************************************************************************************

16/ Lečo

 

rajčata,paprika,cibule /může být i cuketa/
klobása
sůl,pepř,kmín
vajíčka

Do jednoho patra dáme papriku,nakrájenou klobásu a cibuli,do druhého patra rajčata,paříme 20-25 minut.Po upaření dáme vše do hrnce s troškou tuku,zamícháme vajíčka.

*********************************************************************************************************************************

 

 

 

17/ Čočka

 

Pařila jsem předem namočenou čočku v misce a ve druhém patře mističky s vejci. Pařila jsem 35 minut a pak jsem dala čočku do hrnce na cibulovou jíšku a nechala asi 15 minut provařit.

********************************************************************************************************************************

18/ Dušená jabka se skořicí

 

1 kg jablek, 1 lžička skořice v prášku, 100 g cukru

Oloupejte jablka, zbavte je jádřinců a nakrájejte na čtvrtky. Poduste v pařníku se skořicí. Vyndejte jablka a vypracuje pyré. Přidejte cukr.

********************************************************************************************************************************

19/ Mokrý čokoládový koláč
         
125 g čokolády, 125 g másla, 4 vejce, 100 g moučkového cukru, 100 g mouky
       
Obložte rýžovou misku fólií. Rozdělte vejce. Rozšlehejte máslo. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, vmíchejte do másla a do vaječných žloutků. Přidejte cukr, mouku a sníh z bílků. Nalijte směs do rýžové misky. Zakryjte misku fólií a položte do pařníku. Připravujte 35 minut. Nechte trochu vychladnout. Vyklopte.

********************************************************************************************************************************

20/ Rýžový pudink
   
25 g rýže, 300 ml  mléka,  trochu soli, 50 g cukru, 3 vejce, vanilka

Smíchejte horké mléko, sůl, rýži a vanilku v rýžové misce. Postavte misku do pařníku a vařte 30 minut, přidejte cukr, smíchejte a podávejte.

********************************************************************************************************************************

 

 

 

21/ Jemné bramborové knedlíky s uzeným

 

500 g vařených studených brambor
5 žloutků
200 g uzeného vařeného masa
3 lžíce solamylu
dle chuti bílý pepř, sůl

 

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme žloutky, uzené maso nakrájené na malé kousky, solamyl, pepř, sůl a rychle promícháme. Těsto je jemné a dobře se tvaruje, ale po chvíli začne řídnout, proto pracujeme rychle.Vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme je v páře asi 5-8 minut. Podáváme se zelím, smaženou cibulkou.

*********************************************************************************************************************************

22/ Tvarohové knedlíky od Jehlička


2 tvarohy (kostky)
2 celá vejce
3 dcl krupice nebo hrubé mouky
trošku soli
Udělat těsto a nechat 1/2 - 1 hodinu uležet. Pak udělat knedlíky,naplnit ( já neplním,ovoce prohřeji v másle a knedlíky poliji.)

Pařit 15 - 20 minut.

**********************************************************************************************************************************

23/ Kynuté ovocné knedlíky

 

250 ml vlažného mléka
špetka soli
trochu cukru
2 vejce
2 lžíce tuku
500g polohrubé mouky
2 lžičky sušeného droždí

Uhněteme si těsto a vykrajujeme lžící kousky. Prsty těsto roztáhneme, naplníme, zabalíme a dáme do pařáčku na 15 minut.

*********************************************************************************************************************************

24/ Pstruh s brambory

 

Rozkrojte pstruha a opláchněte jej. Uvnitř okořeňte.Nechte odstát oloupané brambory 15 minut v osolené vodě. Sceďte. Vložte brambory do spodní misky a pstruhy na rošt horní misky. Poduste 22 – 27 minut. Servírujte pstruhy s bramborami. Polijte rozpuštěným máslem.

********************************************************************************************************************************

 25/

Kuličky z mletého masa

 

 

 

                                       

Mleté maso jako na karbanátky,nebo do paprik,cibuli,česnek,vajíčko,1 housku(namočenou v trošce vody nebo mléka),sůl.
Vše smíchat,udělat koule,dát do par.hrnce(já dala na vrchní patro,pod ně brambory)a 40 minut pařit.Šťávu co odkapala jsem slila dochutila troškou nivy a obyčejné hořčice,povařila,zahustila instantní jíškou,(můžeme dát i zakys.smetanu),polila kuličky a hotovo.Dala jsem i zeleninovou oblohu.

 

 

 

 

 ************************************************************************************************

26/ Pikantní masový nákyp

 

Směs mletého masa osolíme, opepříme a přidáme koření na steaky. Přidáme nastrouhaný sýr, hrnek mléka a strouhanku. Vše důkladně promícháme. Ze 4 bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do masové hmoty. Varné mističky vymažeme olejem a naplníme masovou směsí. Vložíme do vrchního patra hrnce.  Čas paření 30-40 minut.

 *********************************************************************************************************************************

27/ Kuřecí maso

Kuřecí prsa, česnek,majoránka, sůl, pepř, brambory, zelenina

Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, osolíme, okořeníme majoránkou.
Do parního hrnce dáme vodu, do prvního patra brambory na kolečka, nad to plátky masa a nad ně mraženou zeleninu.
Zapneme časovač na cca 20 minut a paříme...

 ********************************************************************************************************************************

28/ Kuřecí řízky se sýrem

 

Do horní nádoby jsme dali kuřecí stehenní řízky a do spodní nádoby do půlky brambory a do druhé poloviny brokolici. Po 30 minutách byl celý pokrm hotový. Ještě před vyndáním masa z hrnce jsme na něj pokladli plátky sýra a nechali ještě 2 minuty zapéct.

 ********************************************************************************************************************************

29/ Kuřecí jambonette

 

2 kuřecí stehna
2 kuřecí klobásy /můžou být jakékoliv/
2 lžíce smetany,sůl,pepř,kari

Odstraňte z kuřecích stehen kosti a naplňte klobásou. Svažte. Položte stehna na čtvereček alobalu, osolte a opepřete a přidejte špetku kari a 1 lžíci šlehačky. Uzavřete alobal. Poduste v parním hrnci 25 minut a podávejte v alobalu.

 **********************************************************************************************************************************

30/ Kuřecí prsa v jogurtové omáčce

 

Kuřecí prsa naložíme do jogurtu ( bílý jogurt+gril.koření+česnek+trochu soli) přes noc a pak dáme vařit do páry na 20 minut. Přidáváme do druhého patra syrové brambory na osminky ve slupce ty v misce ochutíme drceným kmínem, s trochu soli,oliv.olej, bylinky.

 ********************************************************************************************************************************** 

31/ Kuřecí prsa s marinádou

kuřecí maso, česnek,marináda Kuře,olej,kečup, plátkový sýr,brambory, zelenina (mrkev, kedlubna,brokolice,kukuřice)
 
Kuřecí maso potřeme rozmačkaným česnekem, potřeme kečupem, marinádou Kuře a naložíme na 24 hodin do oleje.
So spodního patra dáme zeleninu, na to brambory, a poté patro s masem. Paříme 30 minut.
Brambory posypeme kořením Americké brambory, a na maso položíme plátek sýra. Paříme asi 10 minut-až se rozteče sýr na mase.

**********************************************************************************************************************************

32/ Kotleta s hříbky
 
Vepřová kotleta, hříbky v plechovce, pokud nemáme žampiony, koření, cibule, rýže
 
Maso naklepeme, posolíme, posypeme gril.kořením, dáme do první nádobky parního hrnce, na maso položíme cibuli a hříbky. V druhé nádobce budeme dělat rýži. Do misky na rýži dáme 200g oprané rýže a 300ml vody. Hrnec zakryjeme a paříme cca 30 minut. Šťávu, co máme v odkapávací nádobě nalijeme na pánev, přidáme bujon a moukou zahustíme. Jako oblohu můžeme použít čerstvou zeleninu.

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

***********************************************************************************************************************************

33/ Vepřové závitky s rýží

                       

2 vepřová plátky se osolí a posypou směsí pěti vůní,naplní se sýrem,cibulí a žampiony,zabalí se a zavážou nití.


Do misky na rýži se dá voda,rýže,sůl,kurkuma,anýz. Do spodní části se dá rýže a nahoru na další mísu se dají závitky.Rýže se dělá 30min,závitky 40min,dle velikosti. Kořenit může každý dle chuti.

*********************************************************************************************************************************

34/ Kuřecí stehýnka po Španělsku

 

2 kuřecí stehýnka
200 ml kuřecího vývaru
50g dlouhozrnné rýže
trošku šafránu,sůl,pepř
2 rajčata,2 malé cukety,1 paprika

Vložte kuřecí stehýnka do rýžové misky, osolte, opepřete, přidejte šafrán. Přidejte již opranou rýži,a vývar. Umístěte rýžovou misku na spodní patro. Rozčtvrťte rajčata,

cuketu na tenké plátky a papriku na proužky. Vložte veškerou zeleninu do jednoho patra. Poduste v parním hrnci 40 minut.Servírujte veškerou zeleninu, maso a vývar dohromady.

***********************************************************************************************************************************

 35/ Brambory s brokolicí a sýrovým dressingem

 

 Brambory, brokolice, voda, česnek, eidam, jogurt, čerstvé nebo sušené bylinky, koření

 

Do jedné z nádob dáme umyté a nakrájené brambory- dáváme i se slupkou. Nakrájíme na měsíčky.......Brokolici rozebereme na růžičky, očistíme, umyjeme a dáme do další nádoby. Nastavíme časovač na 20-25 minut. Pak si uděláme sýrový dressing.....nastrouháme si najemno tvrdý sýr, přidáme kořeníl /lžičku grilovacího/, zalijeme bílým jogurtem a přidáme bylinky a zamícháme. Na talíř dáme brambory, brokolici, na kterou dáme nakrájený česnek a zalijeme dressigem.

< xml:namespace prefix = v />< xml:namespace prefix = v />< xml:namespace prefix = v />< xml:namespace prefix = v />************************************************************************************************************************************************************** 

 36/ Zeleninové rizoto se žampiony

 

rýže, žampiony, mražená míchaná zelenina, sůl

 

Rýži opláchneme, dáme do nádobky na rýži, posolíme, přidáme vodu, dáme do prvního parta parního hrnce. Zeleninu vysypeme do druhého parta hrnce. Do třetího dáme očištěné a nakrájené žampiony. Pokud máme jen dvě patra, přidáme hříbky k zelenině.

Časovač nastavíme na cca 30 minut a paříme. Jak máme rýži hotovou, smícháme ji se zeleninou a žampiony, osolíme a dochutíme každý podle sebe..

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

*************************************************************************************************************************************

 37/ Vepřová panenka+brambory ve slupce

 

vepřová panenka, koření dle chuti/grilovací/, sůl, česnek, majoránka, oregano, oliv.olej, brambory.

 

Panenku naklepeme, uděláme si marinádu z oliv.oleje, koření, sůl, česnek, majoránka, oregano, maso potřeme, vložíme do parního hrnce. Brambory důkladně omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, dáme do hrnce do druhé nádoby. Paříme cca 30 minut.  Jak máme upařeno, nachystáme si na talíř zeleninovou oblohu /zelí, mrkev, papriku,...), pak už jen dáme maso a brambory nas talíř, kdo chce, může si brambory posolit.

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

***********************************************************************************************************************************

 38/ Pangasius se zeleninou a sýrem

 

pangasius, mražená zelenina, sýr, brambory, sůl

 

Rybí filé osolíme, vložíme do parního hrnce, posypeme zeleninou a paříme. Do další nádoby dáme očištěné nakrájené brambory. Jakmile máme upařeno, na filé se zeleninou dáme plátek sýru a necháme roztéct. Podáváme s brambory...

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

***********************************************************************************************************************************

 39/ Kuřecí maso s brokolicí a sýrovou omáčkou

 

kuřecí maso, brokolice, brambory, sůl, tavený sýr, máslo, hl.mouka, bylinky, ...

 

Na spodní patro parního hrnce dáme na kousky nakrájené kuřecí maso, osolíme, doprostřed dáme osolenou mraženou/čerstvou/ brokolici a nahoru osolené brambory na kolečka.

Omáčka: na másle uděláme jíšku, rozředíme trochou vody a trochou mlékem, osolíme, přidáme 3 trojuhelníčky taveného sýra a bylinky. 

Omáčkou při podávání přelijeme brokolici i maso.

*******************************************************************************

 40/ Rychlé ovocné knedlíky


1 měkký tvaroh na pečení (balený jako máslo, ne ve vaničce)
1 balení bramborových knedlíků v prášku
1 vejce
 meruňky či švestky

Dle návodu připravíme bramborové těsto, zapracujeme tvaroh a vejce, balíme ovoce (lepší vypeckované). Knedlíky paříme cca 10-15 minut, podáváme s cukrem, tvarohem nebo zakysanou smetanou ,přelité máslem

Recept od Nellus, Dáma.cz

************************************************************************************************************************************************************

41/ Losos-brambory-zelenina

 

Steaky z lososa, koření na ryby, brambory, zelenina

 

Steaky z lososa posypeme kořením na ryby, dáme do jednoho patra parního hrnce. Do druhého dáme očištěné a nakrájené brambory, do posledního mraženou nebo čestvou zeleninu.

Brambory a losos paříme cca 30-35 minut, zeleninu 20-25 minut.

Recept od Ivanky-čtenářky :-)

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

**********************************************************************************************************************************
42/ Kuřecí maso s rýží

 

Kuřecí prsa, rýže, koření na kuře, majoránka, oregano, červ.paprika mletá, řerv.steril.paprika, hořčice, sůl,česnek

 

Kuřecí prsa nakrájíme na kostičky, přidáme majoránku, oregano, červ.ml.papriku, lžíci hořčice, koření na kuře, česnek. Promícháme, necháme chvíli uležet, poté vložíme do parního hrnce, paříme cca 25 minut. Rýži dáme do nádobky, zalijeme vodou, dáme taktéž do p.hrnce a tu paříme cca 30 minut. Jakmile máme upařeno, nakrájíme na rýži červenou sterilovanou papriku nebo jakoukoliv zeleninu.

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

***********************************************************************************************************************************

43/ Kuřecí maso s pórkem a bramborovou kaší 


1ks pórku | sůl | 400dkg kuřecích prsou | kmín | 1stroužek česneku | 1lžíce grilovacího koření | 5ks brambor | máslo | mléko

Kuřecí maso nakrájíme na plátky a osolíme. Předem jsem si schovala omastek z pečeného kuřete a tím jsem maso potřela, dodá tomu chuť. Nakonec kuře posypeme grilovacím kořením. Maso poklademe do napařovací nádoby.
Pórek očistíme, nakrájíme na kolečka a přidáme k masu.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, osolíme a také dáme do napařovací mísy. Na síto v hrnci, kde se dává koření, dáme jeden dílek česneku a trochu kmínů. Dospod hrnce dáme mísu s brambory, nahoru mísu s kuřecím masem. Kuřecí maso s pórkem v hrnci vaříme 40 minut. Po 20 minutách jsem kuře otočila, znovu posypala grilovacím kořením.
Když máme hotovo, dáme brambory do mísy a připravíme kaši, jak máme rádi.

Kuřecí maso s pórkem a kaší zdobíme čerstvým pórkem.
VŠEM DOPORUČUJI JE TO MÓÓÓC DOBRÉ :-)))

Recept od Irenky-čtenářky :-)

FOTO VIZ. "RECEPTY" v levém menu

 

***********************************************************************************************************************************

 44/ Vepřová kýta se šunkou a sýrem

 

6 PLÁTKŮ TENCE NAKLEPANÝCH PLÁTKŮ VEPŘOVÉ KÝTY JSEM POSYPALA Z OBOU STRAN KOŘENÍM NA VEPŘOVÉ MASO. MALINKO POSTŘÍKALA OLIVOVÝM OLEJEM A NA KAŽDÝ PLÁTEK POLOŽILA KOLEČKO KUŘECÍ ŠUNKY A PLÁTEK TVRDÉHO SÝRA20%. PŘEHLA A SPOJILA PÁRÁTKY ABY NEVYTEKL SÝR. POTÉ SEM DALA MASO DO PRVNÍHO DÍLU HRNCE A DO DRUHÉHO PATRA JSEM DALA NA PLÁTKY NAKRÁJENÉ BRAMBORY ,PÁR RŮŽIČEK BROKOLICE,KVĚTÁKU A MRKVE NAKRÁJENOU NA KOLEČKA.ZELENINU JSEN POSYPALA KOŘENÍM VEGETA DO POLÉVEK,,PODRAVKA" A ZASE LEHCE POKAPALA OLIVOVÝM OLEJEM. LEHCE PROMÝCHALA A ZAPLA HRNEC NA 40.MIN. PO UBĚHNUTÍ TÉTO DOBY JSEM JÍDLO SERVÍROVALA A BYLO TO SUPER. PŘEJI VŠEM DOBROU CHUT.

Recept od Zlatky-čtenářky :-)

 

45/ Čína z kuřecího a sojového masa

 

Kuřecí steaky nakrájíme na malé kousky, okořeníme dle chuti, dáme do spodního patra, do druhého dáme do nádobky sojové maso s kouskem bujonu a zalijeme vodou. Do třetího patra dáme do nádobky rýži, osolíme, zalijeme vodou, vedle nádobky máme místo, tak tam dáme zeleninu dle chuti... vše paříme cca 1hodinu.

Poté kuřecí a sojové maso smícháme, přidáme zleeninu a jako přílohu podáváme rýži. Z odkapané "šťávy" můžeme zahuštěním a ochucením udělat šťávu na plití jídla.

 

 

 

POKUD MÁTE NĚJAKÝ RECEPT, KTERÝ TADY NENÍ, BUDU RÁDA, KDYŽ MI HO POŠLETE NA EMAIL tvorim.wbs@seznam.cz  A JÁ HO SEM VLOŽÍM, AŤ MŮŽEME VŠICHNI ZKOUŠET ZASE NĚCO NOVÉHO :-)

                        **************************************************************************************************************************************************************41742